Wennen aan Nederland

Donderdag 19 maart ontvingen we het dringende advies van de Nederlandse ambassade in Jakarta om zo spoedig mogelijk Indonesië te verlaten, op woensdag 25 maart zaten op het vliegtuig om na negen jaar definitief naar Nederland terug te keren. Enkele maanden daarvoor hadden we al besloten dat we in juni zouden repatriëren, maar dat dit op deze manier zou gaan hadden we niet verwacht. In allerijl hebben we onze spullen ingepakt, de verscheping in orde gemaakt, 1001 praktische dingen afgerond en afscheid moeten nemen. Ontzettend heftig om op zo’n manier te moeten vertrekken!

In de afgelopen jaren is Wamena ons thuis geworden. We hebben diepe relaties opgebouwd, hebben deel uitgemaakt van een christelijke leefgemeenschap op onze hogeschool en hebben van dichtbij gezien hoe God levens van studenten transformeert. Alles wat ons vertrouwd en dierbaar geworden is laten we nu achter..

Teruggaan naar Nederland daarentegen betekent een terugkeer naar het bekende onbekende. We hebben een heel decennium gemist. Kunnen we dat nog, in Nederland leven? Vooral voor de kinderen is Nederland een vreemd land. De komende maanden zullen lastig worden: we moeten gaan re-integreren en onze toekomst in Nederland gaan ontdekken. Voorlopig hebben echter rust. Dankzij Corona kunnen we weinig ondernemen en dat geeft ons de tijd om op adem te komen.

Dused pretium, ligula sollicitudin laoreet viverra, tortor libero sodales nunc tortor ucnibh. Nullam mollis. Ut justo.

En onze toekomst? Vanwege het plotselinge vertrek hopen we volgend jaar als gezin een aantal weken terug te gaan voor een goed afscheid en het afronden van een aantal dingen. Pieter hoopt in de toekomst bij het werk in Papoea betrokken te blijven en onder andere een aantal vakken te kunnen blijven geven op de hogeschool.

Ondertussen wordt het werk op de hogeschool voortgezet door capabele lokale mensen. Zo goed en zo kwaad als dat gaat in deze moeilijke tijden. De hogeschool is in lockdown gegaan; de verwachting is dat Corona hard zal toeslaan in Papoea. Juist in deze tijd heeft de school uw steun en gebed hard nodig!

Wil je ook projecten van Karunia steunen?

0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop