Wekenlang geen internet

Je kunt het je in Nederland moeilijk voorstellen: wekenlang je werk moeten doen zonder goed internet. Dat is op dit moment de situatie in Papoea. Vanwege onrust op het eiland, ligt het mobiele internet – waar iedereen van afhankelijk is – er sinds eind april uit. De hogeschool van Karunia kan gelukkig af en toe gebruik maken van internet via een satellietverbinding, maar die is erg duur.

Daarnaast is één van de turbines in de waterkrachtcentrale die Wamena van elektriciteit voorziet kapot gegaan. Het gevolg: grote delen van de dag geen elektriciteit. De hogeschool heeft wel een grote generator, maar die is duur in onderhoud en gebruik. Dit alles heeft natuurlijk impact op het werk op de hogeschool. Communicatie met de buitenwereld is lastig en ook is het vervelend dat de elektriciteit het elk moment kan laten afweten.

Het laat zien hoe ingewikkeld het is om kwaliteitsonderwijs te bieden in dergelijk omstandigheden. Gelukkig gaat het werk op de campus gewoon door, met alle beperkingen die er zijn. Goed onderwijs is ten slotte vooral afhankelijk van gemotiveerde leerkrachten die doorgaan met lesgeven. Het laat zien waarom de leerkracht de spil is in het bieden van goed onderwijs. Met uw steun is het mogelijk de toegang tot internet en elektriciteit te verbeteren. Zodat de randvoorwaarden aanwezig zijn om goed onderwijs te bieden. Zodat onze docenten zich nog beter kunnen richten op het opleiden van een nieuwe generatie meesters en juffen voor Papoea.

0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop