Waar staat Karunia voor?

Je gave doorgeven

Karunia is het Indonesische woord voor ‘gave’. Karunia leert leerkrachten hun ‘gaven’ van kennis, groei en liefde te delen aan leerlingen. Onze docenten zijn van binnenuit gemotiveerd en zetten zich onvoorwaardelijk in voor de ontwikkeling van hun gemeenschap. Zo wordt dit van generatie op generatie doorgegeven. Teach the Teacher heeft diepe impact op de lange termijn.

Wat is Teach the Teacher?

Onderwijs: sleutel tot verandering

Ieder kind heeft recht op goed onderwijs. Dit is niet vanzelfsprekend op Papoea. Wij zorgen dat kinderen wel goed onderwijs krijgen. Hoe? Door nieuwe juffen en meesters op te leiden met professionaliteit en een bewogen hart. Dat doen we op onze eigen lerarenopleiding.

De behoefte aan zo’n opleiding is groot want er zijn weinig leerkrachten met de kennis en ervaring.  Daarom startte Karunia naast de lerarenopleiding ook een Pabo. Goed opgeleide leerkrachten die vanaf de eerste jaren op de basisschool goed onderwijs garanderen. De enige manier om structurele verandering te creëren.

Ons doel

Karunia beoogt diepgaande verandering van het onderwijs op Papoea. Intrinsiek gemotiveerde leerkrachten die kwaliteit leveren en impact hebben op de lange termijn. Identificatiefiguren die hun leerlingen positief beïnvloeden. Een aanpak die tijd nodig heeft en duurzaam is. De eerste resultaten van afgestudeerde docenten zijn moedgevend. Karunia heeft de ambitie haar Teach the Teacher aanpak middels een universiteit in de hooglanden van Papoea uit te bouwen en breder uit te zetten naar andere regio’s en andere landen.

Hoe zijn we ontstaan?

Echte verandering komt van binnenuit

Visie

Karunia wil de kwaliteit van onderwijs verbeteren. Dat doen we door de docenten, naast het aanleren van onderwijsvaardigheden, te vormen tot integere mensen. Wij baseren ons hierbij op christelijke normen en waarden waarin het liefhebben van God en de naasten centraal staat.

Missie

Karunia stimuleert motivatie van de docent door gevoelens van autonomie, competentie en sociale verbondenheid te stimuleren binnen het gehele team van de school. De docent is in staat proactief keuzes te maken. Dit creëert een nieuwe mindset die blijvend is.

0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop