Voorgoed naar huis

Donderdag 19 maart 2020. De Nederlandse ambassadeur in Jakarta adviseert alle Nederlanders naar huis terug te keren. Vertwijfeld vragen Pieter en Jacomien van der Wilt zich af of dit ook voor hen geldt. Na 9 jaar intense samenwerking op de campus van Karunia’s hogeschool zo plotseling vertrekken? Afscheid nemen van woning, vrienden, het werk waar ze met hart en ziel aan verbonden zijn? Dat is wel slikken! Maar het kan niet anders.

Besmettingsgevaar met COVID-19 is juist in Wamena zeer groot. Men is nauwelijks bekend met hygiëne regels. De gezondheidszorg laat te wensen over. Een dreigend lockdown in Nederland. Uitstel is onmogelijk. Internationale vluchten zijn moeilijk te bemachtigen. En: vluchten van- en naar Wamena zijn vanaf donderdag 26 maart voor reizigers niet langer mogelijk. Dat kan nog wel eens lang gaan duren. Als ze nog weg willen, dan moet het nu.

Een dreigend lockdown in Nederland. Uitstel is onmogelijk.

Vrijdag 20 maart ging de kogel door de kerk. Inpakken geblazen. Verdriet op de campus. Bapak gembala (letterlijk: vader herder) raken ze nu kwijt. Geen koor meer, geen single night op vrijdagavonden, geen coaching van studenten, enzovoorts enzovoorts. Zondag ‘s morgens een dienst met studenten die op de campus verblijven. Een overdenking over psalm 23: ‘de Heere is mijn Herder, al ging ik ook door een dal vol schaduw van de dood, ik zou geen kwaad vrezen, want U bent met mij’. ’s Middags een afscheidsbijeenkomst met de internationale gemeenschap in Wamena. Pieter, Jacomien en de kinderen werden toegezongen en toegesproken. Woorden van waardering en verbondenheid. Er zal een lege plaats vallen met hun vertrek.

We wensen hen een voorspoedige reis door de lege luchtruimen, rust en berusting in de onzekere omstandigheden, een goede nieuwe start in Nederland. Kracht om voort te gaan!

0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop