We kijken terug

Een bemoedigend jaar

Het jaar 2021 was voor een bemoedigend jaar voor Karunia. Het onderwijsprogramma in Papoea draaide goed en breidde uit. De Teach the Teacher-aanpak werd in nieuwe landen geïntroduceerd. Onze organisatie in Nederland groeide: Twee nieuwe mensen haakten aan bij het team, waardoor er allerlei nieuwe activiteiten konden worden ontplooid. Ondanks corona leverde dit 35% extra inkomsten op ten opzichte van 2020. Een prachtig resultaat door een gemotiveerd team. Hieronder lees je wat er gebeurd is.

Lees verder

Succesen behaald in 2021

Aantal studenten neemt toe

Het aantal studenten op de hogeschool is het afgelopen jaar gegroeid van 99 naar 129. Dat is vooral te danken aan het openen van de nieuwe Pabo-opleiding, die daarmee duidelijk in een behoefte voorziet.

Docenten beginnen aan vervolgstudie

Alle docenten op de hogeschool moeten in het bezit zijn van een Master-diploma. Afgelopen jaar konden, met behulp van een donor, acht docenten beginnen met een Master-opleiding. De opleiding wordt gevolgd in deeltijd, waardoor de docenten les kunnen blijven geven naast hun studie.

Pabo-opleiding officieel van start

Begin 2021 kreeg de hogeschool toestemming om een Pabo-opleiding als nieuwe studierichting te openen. Daarmee ging een lang gekoesterde wens in vervulling. Inmiddels is de eerste lichting van veertig studenten aan deze studie begonnen.

Teach the Teacher in andere landen

Het is zeer verheugend dat Teach the Teacher (kwaliteit door karakter) inmiddels ook in andere landen wordt uitgezet. Karunia draagt bij aan leraren trainingen die de stichting Woord & Daad uitzet bij haar partners in samenwerking met Driestar Educatief. Eind 2021 is dit, online, gedaan bij scholen in Sierra Leone. Dit jaar volgen er andere landen. Hoe meer scholen ervan leren, hoe beter!

Onze inzet in 2021

Jan

Lancering DankjeUil

Wij als Karunia, Indonesisch voor gave, wilden iets positiefs voor de leerkracht doen. Hem iets geven. Een stukje waardering, een compliment voor alles wat hij doet. Iets wat steeds vertelt dat hij waardevol is en ertoe doet. Een Oscar in de klas. Een mooie uil werd ontworpen. De DankjeUil als cadeautje aan de juf of meester uit dankbaarheid voor wat ze doen en wie ze zijn.

Mrt

Start zeepverkoop

Eén van onze vrijwilligers is een project gestart met de verkoop van natuurlijke zepen t.b.v. Karunia. Dit is inmiddels een groot succes. Omdat dit beter voor je lichaam en de natuur is, maar ook omdat je er Karunia mee steunt.

Apr

Online muziekavond

In tijden van lockdowns is het fantastisch als enthousiaste mensen iets organiseren. Eén van onze vrijwilligers zette een online muziekavond op vanuit de Bovenkerk in Kampen, waarbij Karunia haar verhaal deed. Dit werd afgewisseld door prachtige muziek op orgel en piano, gespeeld door Gert Jan Baan, Hermen en Roderick van Arnhem.

Aug

Ondernemersevent

We kijken terug op een geslaagd ondernemersevent bij RoosRos in Oud-Beijerland. Een avond met inspirerende sprekers als ds. Paul Visser en Henk-Jan Smits over het verfrissende thema ‘Samen Beter’. Onder het genot van een heus Indonesisch buffet én muziek uit Papoea ontstonden mooie gesprekken.

Sept

Bakacties

Onze vrijwilligersclub in Zeeland zet regelmatig bakacties op. En met succes! De bakacties met Pasen en Sinterklaas leverden bijna 4.000 euro op. Deze acties zijn vroeger al opgezet onder de thuisfrontcommissie van Pieter & Jacomien van der Wilt toen zij nog in Wamena woonden en gaan nu verder onder de vlag van Karunia.

Okt

Schoolacties

Karunia ontving in juli een cheque met het prachtige bedrag van 10.220 euro. Leerlingen van de Jhr. W. Versluijsschool in Aagtekerke en de Boazschool in Meliskerke brachten dit geld bij elkaar voor de aanschaf van een nieuwe auto voor onze campus op Papoea. In november hield GBS De Wingerd in Goes een stroopwafelactie voor Karunia en dit bracht 3.000 euro op. Ook waren er vier scholen in Staphorst die hun zendingsgeld naar Karunia overmaakten. Heel mooi wanneer scholen in Nederland zich willen inzetten voor scholen op Papoea!

Nov

Acties van jonge vrijwilligers

Afgelopen zomervakantie hebben Julia & Ivana van der Wilt 1000 kraanvogels gevouwen. Daarmee haalden ze zo’n 1.200 euro op voor Karunia. In het najaar van 2021 ging op het Calvijn College te Goes de eindexamenactie van start. Met als doel: studenten in Papoea helpen met hun schoolgeld. Deze actie loopt door in 2022 en de opbrengst zal na de eindexamens in mei worden bekendgemaakt. 

Doelen en verwachtingen 2022 op Papoea

Bouw huizen en lokalen

Yayasan Kristen Wamena (YKW), Karunia’s partnerorganisatie op Papoea heeft nieuwe woningen voor docenten en enkele klaslokalen nodig op de campus van haar hogeschool. Het doel is deze dit jaar te realiseren.

Werving nieuwe docenten

Door de groei van de campus en het vertrek van enkele docenten heeft de hogeschool dit jaar enkele nieuwe docenten nodig. Het doel is om de hogeschool te assisteren bij de werving en het trainen van nieuwe docenten. Ook zullen medewerkers van Karunia ingezet worden als gastdocent.

Hekwerk voor betere voedselvoorziening

De studenten op de hogeschool zijn voor hun voedselvoorziening afhankelijk van de tuinen op het terrein van de hogeschool. Een groot deel van het hekwerk dat de tuinen beschermt tegen varkens en andere indringers is aan vervanging toe. Door middel van bijdragen van verschillende donoren hopen we dit jaar het hele hekwerk weer op orde te hebben.

Accreditatie Pabo

De hogeschool heeft in 2021 toestemming gekregen om de Pabo-opleiding te openen. Voor 2023 moet deze studierichting ook geaccrediteerd worden. De voorbereidingen daarvoor zullen een groot deel van 2022 in beslag nemen. Met als doel alle documenten voor de accreditatie voor het eind van het jaar in te dienen.

Wat kunt u van Karunia verwachten in 2022?

Uitbreiding netwerk ondernemers

Karunia wil haar netwerk uitbreiden onder ondernemers. Het doel is een groep mensen te vormen die van elkaar leren en elkaar blijvend inspireren. Gericht op relatie en ontwikkeling, met interessante sprekers en hart voor de naaste.

Vergroten naamsbekendheid Karunia

Karunia wil meer naamsbekendheid creëren en wil dit jaar een jong commercieel teamlid aantrekken die in staat is het verhaal achter Teach the Teacher breed uit te zetten bij media, fondsen en ondernemers. Iemand die verschil gaat maken ten opzichte van 2021.

Acties

Naast een charity dinner en een online event zet Karunia tevens in op verdere vermarkting van de DankjeUil, het inrichten van een escape room in Papoea-stijl, acties op scholen en het openen van een kringloopwinkel in Rotterdam-Zuid. Alles gebaseerd op de visie dat het delen van je gave voorop staat.

Verkoop zepen

De verkoop van natuurlijke zepen wordt in 2022 voortgezet. Er zijn verkooppunten in Staphorst en Kapelle (Zeeland) en ook blijft het mogelijk producten online te bestellen. Regelmatig zijn er mooie aanbiedingen of komen er nieuwe producten in het assortiment.

0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop