Teach the Teacher, ook in Sierra Leone

Het is geweldig nieuws dat de succesvolle formule van Karunia nu ook buiten Papoea ingezet gaat worden. Het Teach the Teacher-principe heeft zijn vruchten afgeworpen in Papoea waar gemotiveerde docenten positieve een blijvende verandering teweegbrengen.

In samenwerking met Woord & Daad en Driestar Educatief draagt Karunia haar Teach the Teacher principe nu ook uit in andere landen dan in Papoea. Afgelopen oktober – december heeft Netty Baan een online training gegeven in Sierra Leone. Elke vrijdag kwamen ze digitaal bij elkaar. Natuurlijk met af en toe een slechte internetverbinding. Maar dat was geen belemmering gelukkig voor een goede interactie en inzet!

Vooraf heeft Netty een aantal mensen geinterviewd en vragen gesteld als: Wat wil je bereiken? Waar loop je tegenaan? Wat zou je anders willen? Veel overeenkomsten met de situatie op Papoea: gebrek aan eigenwaarde; de overheid de schuld geven; weinig materialen. De oorzaak ligt al snel bij anderen. Maar je kunt ook aan jezélf werken. De online les werd in de praktijk toepast. Niet reageren met boosheid en slaan, maar vragen stellen aan leerlingen. Zo ontdekten de lokale leerkrachten de reden achter gedrag. Echte eye-openers. Inzicht in wat je zélf kunt veranderen. Zodat je je leerling echt kan helpen ontwikkelen. Daar zijn ze voor gemotiveerd. En dat begint bij jezelf. Als je je bewust bent van je eigen patronen en daar wat mee doet.

Netty heeft een aantal tools neergelegd. Hopelijk komt er een vervolg zodat het allemaal wat sterker beklijft. In februari komt er zelfde soort training in India. Een bevestiging dat ons Teach the Teacher principe écht werkt! Wereldwijd.

Steun deze belangrijke verandering van binnenuit via één van de lopende projecten.

0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop