Yamenserdi

Pastoraal werker

Yamen

Functie

Pastoraal werker

Werkzaam bij Karunia

Sinds 2021

Opleiding

Studeerde tuinbouw en theologie

.

Studentenpastor en coördinator: Yamen’s verhaal

Yamenserdi Larate (39) is afkomstig uit Manado (Noord-Sulawesi) en is door zijn kerk uitgezonden als missionair werker naar onze hogeschool.

“Mijn naam is Yamen. Ik werk op de hogeschool als studentenpastor en als coördinator van het programma voor geestelijke en persoonlijke vorming. In 2017 kwam ik hier voor het eerst. De kerk waarvoor ik werkte organiseerde een mission trip naar Wamena en ik ging mee. Vanaf het eerste begin was ik gegrepen door de schoonheid van de natuur in het binnenland van Papoea. Sinds die tijd heb ik geworsteld met de vraag of God wilde dat ik hier op deze plaats zou dienen. Want ik zag dat hier serieuze uitdagingen lagen, in het bijzonder in het onderwijs. In 2019 ben ik hier weer voor een aantal maanden geweest als vrijwilliger. Uiteindelijk heeft God me in 2020 duidelijk gemaakt dat het tijd was om definitief naar Papoea te verhuizen om op deze campus aan het werk te gaan.

Wat me opvalt aan deze campus, is dat de school heel serieus is in het opleiden van jonge mensen tot professionele leerkrachten die willen leven in navolging van Christus. Die bereid zijn te dienen als juf of meester in afgelegen gebieden.

Ik heb het hier goed naar mijn zin. Dat komt doordat ik zie dat deze campus zich in haar visie laat leiden door de missionaire opdracht die God aan ons als gelovigen geeft. Het dienen van God krijgt daardoor echt handen en voeten. Ik geniet ook van het leven in een gemeenschap, waarin we samen groeien en samen leren dienstbaar te zijn. Het is mooi om ons samen in te zetten voor hetzelfde doel.

Het is mijn wens dat onze hogeschool trouw blijft aan de opdracht die God ons geeft. Om trouw te blijven aan onze visie om jongeren op te leiden en te vormen. Ik hoop heel erg dat studenten die hier opgeleid en gevormd worden, God liefhebben met hun hele hart. En dat ze leren van dit gebied en de mensen te houden. Op die manier zullen ze verandering brengen in het onderwijs hier in het binnenland.”

Wil je ook projecten van Karunia steunen?

Steun onze docenten

Doel 110.000
Opgehaald 74.664
67.88%

Karunia Teachers

Betere leraren, betere toekomst

Onni

. Van student tot directeur: Hoe Onni een voorbeeld voor Papoea's werd Deze wat verlegen jongen is geboren in

Iche

. Iche's verhaal Iche kwam in 2015 als student STKIP binnen, nadat ze op school les kreeg van studenten

Marudut

. De drijfveer van Marudut We stellen u graag voor aan Marudut Sitorus (37). Hij is afkomstig uit Noord-Sumatra,

0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop