Rahel

Lerares

Rahel Huby

Leraar

Functie

4 jaar

Werkzaam bij Karunia

Karunia Campus

Opleiding afgerond

.

Rahel wilde het onderwijs veranderen in Papoea

Deze maand stellen we u graag voor aan Rahel Huby (26). Ze loopt al ruim acht jaar rond op de campus van Karunia. De eerste vier jaar als student, en sinds haar afstuderen als docent. Daarnaast is ze verantwoordelijk voor het meisjesinternaat.

Rahel vertelt: “Op mijn lagere- en middelbare school waren wel leerkrachten, maar de meesten gaven gewoon geen les. Ik heb dus ook nooit goed onderwijs gekregen. Pas op deze hogeschool begreep ik wat goed onderwijs is. En dat je als leerling mag verwachten dat je meester of juf lesgeeft. Daarom wilde ikzelf leerkracht worden. Vooral om iets te veranderen in het onderwijs.
Het grootste probleem is de houding van leerkrachten. Er zijn veel slimme mensen op Papua, maar hun moraal is kapot. Het maakt ze allemaal weinig uit dat kinderen nauwelijks iets leren. Dat is voor mij het mooie van onze hogeschool: Het gaat niet alleen om kennis, maar vooral om je vorming. Je hebt dat allebei nodig, wil je impact hebben.

Ik werk hier omdat dit mijn roeping is, ik ben hier met een doel. Persoonlijk ben ik erg gegroeid en is mijn geloof sterker geworden. Veel van de activiteiten op onze school richten zich daar op: Dat je gelijkvormig wordt aan het beeld van Christus.

Daarom is jullie steun vanuit Nederland ook zo belangrijk. Wat we hier doen is geen spelletje, studenten leren hier na te denken over het doel van hun leven. Jullie steun geeft ons de tijd om goede leerkrachten voor Papua op te leiden. Ik ben er van overtuigd dat wanneer meerdere scholen op deze manier zouden werken, veel meer kinderen goed onderwijs zouden krijgen. Om zo een waardevolle bijdrage te kunnen leveren aan deze maatschappij”.

Wil je ook projecten van Karunia steunen?

Karunia Teachers

Betere leraren, betere toekomst

Densi

. Oud-student Densi Natasian geeft de fakkel door Deze maand zetten we voor u Densi Natasian (33) in het

Mama Maria

. Mama Maria: meer dan een keukendame Deze maand staat Maria Apay, één van onze keukendames, in de schijnwerpers.

Onni

. Van student tot directeur: Hoe Onni een voorbeeld voor Papoeas werd Deze wat verlegen jongen is geboren in

0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop