Rahel

Docent Engels

Rahel

Functie

Docent Engels

Werkzaam bij Karunia

Oud-student hogeschool, sinds 2016 werkzaam als docent

Opleiding

Volgde in 2017 de internationale klas bij Driestar Educatief

.

Rahel wilde het onderwijs veranderen in Papoea

Deze maand stellen we u graag voor aan Rahel Huby (29). Ze loopt al ruim tien jaar rond op de campus van Karunia. De eerste vier jaar als student en sinds haar afstuderen als docent. Daarnaast is ze verantwoordelijk voor het meisjesinternaat.

Rahel vertelt: “Op mijn lagere- en middelbare school waren wel leerkrachten, maar de meesten gaven gewoon geen les. Ik heb dus ook nooit goed onderwijs gekregen. Pas op deze hogeschool begreep ik wat goed onderwijs is. En dat je als leerling mag verwachten dat je meester of juf lesgeeft. Daarom wilde ikzelf leerkracht worden. Vooral om iets te veranderen in het onderwijs.
Het grootste probleem is de houding van leerkrachten. Er zijn veel slimme mensen op Papua, maar hun moraal is kapot. Het maakt ze allemaal weinig uit dat kinderen nauwelijks iets leren. Dat is voor mij het mooie van onze hogeschool: Het gaat niet alleen om kennis, maar vooral om je vorming. Je hebt dat allebei nodig wil je impact hebben.

Ik werk hier omdat dit mijn roeping is, ik ben hier met een doel. Persoonlijk ben ik erg gegroeid en is mijn geloof sterker geworden. Veel van de activiteiten op onze school richten zich daar op: Dat je gelijkvormig wordt aan het beeld van Christus.

Daarom is jullie steun vanuit Nederland ook zo belangrijk. Wat we hier doen is geen spelletje, studenten leren hier na te denken over het doel van hun leven. Jullie steun geeft ons de tijd om goede leerkrachten voor Papoea op te leiden. Ik ben er van overtuigd, dat wanneer meerdere scholen op deze manier zouden werken, veel meer kinderen goed onderwijs zouden krijgen. Om zo een waardevolle bijdrage te kunnen leveren aan deze maatschappij”.

Wil je ook projecten van Karunia steunen?

Steun onze docenten

Doel 110.000
Opgehaald 74.664
67.88%

Karunia Teachers

Betere leraren, betere toekomst

Marudut

. De drijfveer van Marudut We stellen u graag voor aan Marudut Sitorus (37). Hij is afkomstig uit Noord-Sumatra,

Densi

. Oud-student Densi Natasian geeft de fakkel door Densi Natasian (34) werkt al sinds haar afstuderen in 2013 op

Hengki

. Onderhoudsman en rolmodel: Hengki's verhaal Dit is Hengki Sulendorong (26). Hij is geboren en getogen op Raja Ampat,

0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop