Onni

Van student tot directeur

Onni

Functie

Directeur

Werkzaam bij Karunia

Sinds 2011

Opleiding

Oud-student hogeschool, vervolgstudie (Master) in Java

.

Van student tot directeur: Hoe Onni een voorbeeld voor Papoea’s werd

Deze wat verlegen jongen is geboren in 1987 of 1988, dat weet hij niet precies. Hij groeit op in Bolakme, wat hoger in de bergen niet ver van Wamena, gewoon in de honai, de traditionele Papoea hut. Zijn vader is een respectabele man, een voorbeeldfiguur in het dorp, sterk en gedisciplineerd. Onni is trots op hem en wil graag zijn voorbeeld volgen.

In 2007 meldt hij zich aan bij de lerarenopleiding van Karunia. Als onderwijzer gelooft zijn vader in de aanpak van deze opleiding. Maar Onni wil helemaal geen leraar worden. Pas in het tweede studiejaar dringt tot hem door dat hij niet voor niets op deze school zit. De stagelessen op lokale scholen openen zijn ogen voor de ellendige toestand van het onderwijs. Dat docenten vaak afwezig zijn en kinderen zelfs in de hogere klassen nauwelijks kunnen lezen en schrijven. In zijn land, onder zijn volk. Het raakt hem bijzonder. Het maakt hem verantwoordelijk. De keus is gemaakt. Hij wordt leraar.

Dan ontwikkelt Onni zich tot een leergierige, slimme student. Hij luistert, onderzoekt en laat de Bijbel spreken in zijn leven. Uiteindelijk wordt hij assistent-docent op de lerarenopleiding, na het afstuderen docent en klimt hij al snel op tot onderdirecteur studentenzaken. In Bali haalt hij zijn master diploma en sinds 2018 is Onni directeur van onze lerarenopleiding. Eerst afwachtend, aan zichzelf twijfelend en denkend dat hij eigenlijk niet past. Langzaam maar zeker ontwikkelt hij zich echter tot een prachtig voorbeeld voor Papoea’s, iemand waar studenten zich aan kunnen spiegelen, die rustig blijft in moeilijke situaties, maar ook op kan treden als het moet en duidelijk gezag heeft. Zijn vader kan trots op hem zijn.

Wil je ook projecten van Karunia steunen?

Steun onze docenten

Doel 110.000
Opgehaald 74.664
67.88%

Karunia Teachers

Betere leraren, betere toekomst

Sepi

Mijn naam is Petrus Sepi Kogoya en ik studeerde ‘literatuur’ in Yogjakarta. Op de hogeschool ben ik het hoofd van

Gerson

Mijn naam is Gerson Manuel (1980). Ik kom van oorsprong uit Bandung, West-Java. Ik heb wiskunde gestudeerd. Sinds 2011 werk

Yamenserdi

. Studentenpastor en coördinator: Yamen's verhaal Yamenserdi Larate (39) is afkomstig uit Manado (Noord-Sulawesi) en is door zijn kerk

0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop