• +31 (0)186 60 28 53

Onni

Onni Tabuni

Van student tot directeur: Hoe Onni een voorbeeld voor Papoeas werd

Directeur te STKIP

Functie

10 jaar

Werkzaam bij Karunia

Masters

Opleiding afgerond

.

Van student tot directeur: Hoe Onni een voorbeeld voor Papoeas werd

Deze wat verlegen jongen is geboren in 1987 of 1988, dat weet hij niet precies. Hij groeit op in Bolakme, wat hoger in de bergen niet ver van Wamena, gewoon in de honai, de traditionele Papoea hut. Zijn vader is een respectabele man, een voorbeeldfiguur in het dorp, sterk en gedisciplineerd. Onni is trots op hem en wil graag zijn voorbeeld volgen.

In 2007 meldt hij zich aan bij de lerarenopleiding van Karunia. Als onderwijzer gelooft zijn vader in de aanpak van deze opleiding. Maar Onni wil helemaal geen leraar worden. Pas in het tweede studiejaar dringt tot hem door dat hij niet voor niets op deze school zit. De stagelessen op lokale scholen openen zijn ogen voor de ellendige toestand van het onderwijs. Dat docenten vaak afwezig zijn en kinderen zelfs in de hogere klassen nauwelijks kunnen lezen en schrijven. In zijn land, onder zijn volk. Het raakt hem bijzonder. Het maakt hem verantwoordelijk. De keus is gemaakt. Hij wordt leraar.

Dan ontwikkelt Onni zich tot een leergierige, slimme student. Hij luistert, onderzoekt en laat de Bijbel spreken in zijn leven. Uiteindelijk wordt hij assistent docent op de lerarenopleiding, na afstuderen docent en klimt hij al snel op tot onderdirecteur studentenzaken. Sinds vorig cursusjaar, augustus 2018, nadat hij zijn master diploma in Java had afgerond, is Onni directeur van de lerarenopleiding geworden. Eerst afwachtend, aan zichzelf twijfelend en denkend dat hij eigenlijk niet past. Langzaam maar zeker ontwikkelt hij zich echter tot een prachtig voorbeeld voor Papoeas, iemand waar studenten zich aan kunnen spiegelen, die rustig blijft in moeilijke situaties, maar ook op kan treden als het moet en duidelijk gezag heeft. Zijn vader kan trots op hem zijn.

Wil je ook projecten van Karunia steunen?

Steun onze docenten

Doel 110000
Opgehaald 77228
70.21%

Karunia Teachers

Betere leraren, betere toekomst

Densi

. Oud-student Densi Natasian geeft de fakkel door Deze maand zetten we voor u Densi Natasian (33) in het

Yamen

. Studentenpastor en coördinator: Yamen's verhaal Op Karunia’s hogeschool in Papoea is de vakantie al begonnen. Docenten en studenten

Arniati

. Geboren juf: Arniati Kogoya's verhaal Dit is Arniati Kogoya, 29 jaar oud en docent op onze campus. Ze

0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop