Mama Maria

Keukendame

Maria Apay

Functie

Keukendame

Werkzaam bij Karunia

Sinds 2008

Bijzonderheden

Kookt voor 120 man

.

Mama Maria: meer dan een keukendame

We stellen u graag één van onze keukendames voor: Maria Apay. De onderlinge collegialiteit, binnen en buiten de klas, draagt voor een belangrijk deel bij aan het succes van de hogeschool. Mama Maria – zoals ze genoemd wordt – is dagelijks in en om de keuken te vinden, een plek waar studenten graag komen. Ze vangt studenten op, maakt een praatje, geeft studenten op hun kop of spreekt woorden van bemoediging. Kortom, mama Maria bouwt aan relaties met studenten en geeft zo heel praktisch handen en voeten aan de vorming van onze studenten.

Mama Maria stelt zich graag zelf aan je voor:
“Mijn naam is Maria Apay. Ik kom uit Merauke aan de zuidkust van Papoea, maar ik woon ondertussen al weer een hele tijd in Pikhe, een dorpje vlakbij de campus. Ik werk op STKIP als mama dapur (letterlijk: keukenmoeder). Dat betekent dat ik hier samen met een paar andere dames eten kook. Omdat we hier het grootste deel van de dag zijn hebben we veel contact met studenten. Ze komen vaak een praatje maken. Zo kunnen we ze helpen en een oogje in het zeil houden. Op deze school willen we studenten vormen als persoon. Omdat dit een school is met een internaat, hebben we veel tijd samen met studenten. Zo kunnen we hen veel bijbrengen. Bijvoorbeeld welke keuzes goed zijn en welke niet. Vaak weten ze dat niet.

Met mijn werk kan ik veel mensen dienen. In het bijzonder studenten. Ze komen van ver om hier te studeren. We proberen ze te helpen zoals Jezus Christus dat ons heeft voorgedaan. Ik heb hier een heel grote familie! Namelijk alle mensen die hier op de campus wonen, werken en studeren.

Ik word heel blij wanneer ik oud-studenten van STKIP ontmoet die hun studie hebben afgerond. Het maakt me gelukkig als ik zie dat ze in de binnenlanden lesgeven. Dat hebben we hier in Papoea heel erg nodig. Leerkrachten met kwaliteit en een goede opleiding. Zodat hun leerlingen ook gevormd worden tot mensen met een goed karakter. En een positieve bijdrage zullen leveren aan de ontwikkeling van de samenleving hier in het binnenland.

Ik vind deze school daarom erg belangrijk. Want door middel van deze school worden leerkrachten opgeleid die de grote onderwijsachterstanden in de binnenlanden kunnen aanpakken. Ik doe daarom een beroep op al onze trouwe sponsors en donateurs, om ons in de toekomst ook te blijven steunen”.

Wil je ook projecten van Karunia steunen?

Steun onze docenten

Doel 110.000
Opgehaald 74.664
67.88%

Karunia Teachers

Betere leraren, betere toekomst

Selestina

. Selestina Wetipo's verhaal “Mijn naam is Selestina Wetipo. Ik kom uit Wamena. In 2014 ben ik afgestudeerd aan

Nurita

. Nurita's verhaal Nurita Angesti Rahayu (32) is afkomstig uit Oost-Java. Ze werkt als wiskundelerares op onze hogeschool en

Yamenserdi

. Studentenpastor en coördinator: Yamen's verhaal Yamenserdi Larate (39) is afkomstig uit Manado (Noord-Sulawesi) en is door zijn kerk

0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop