Iche

Docent

Xaveltince Iche Oagay

Functie

Docent

Werkzaam bij Karunia

Oud-student van de hogeschool, sinds 2022 werkzaam als docent

Opleiding

Volgde van 2015 - 2018 STKIP

.

Iche’s verhaal

Iche kwam in 2015 als student STKIP binnen, nadat ze op school les kreeg van studenten van STKIP en geïnteresseerd raakte in hun onderwijsstijl. Ze zag een groot verschil tussen verschillende manieren waarop ze les kreeg. In gesprek vertelt ze: “Ik herinner dat ik een leraar had die ons altijd vroeg om een uur lang de opdrachten te doen en over te schrijven, maar we kregen geen uitleg wat we aan het doen waren. Het was niet interessant en we wilden de les niet volgen, omdat we niet wisten wat ze ons leerden. We deden alleen maar wat ze zeiden omdat we anders geslagen werden.”  

Gelukkig had ze ook goede voorbeelden om zich heen: “Ik herinner mij nog een leraar, haar naam was Evi. Ze maakte ons als leerlingen altijd erg enthousiast. Ze had veel verschillende methodes van lesgeven en alle kinderen hielden ervan om van haar les te krijgen. Ze leerde ons nieuwe liederen en ze leerde ons leuke dingen waar we benieuwd naar waren en enthousiast van werden. Ik zal ook nooit vergeten wat mijn vader voor mij en mijn zussen en broer heeft betekend. Hij leerde ons echt discipline en dat heeft mij veel geholpen. Elke ochtend vroeg mijn vader mij om een kwartier of halfuur te lezen, omdat ik dicht bij school woonde. Hij wilde dat ik die tijd goed gebruikte om belangrijke dingen thuis te doen.”

Ze vervolgt: “Als een Papoea hoop ik kinderen te helpen in mijn land en dorp. Ik hou ervan als kinderen leren en ik wil ze graag als familie welkom heten in de school. Ik wil dat ze niet bang zijn voor de leerkrachten en ik wil ze ook leren om van hun leerkrachten te houden. De familie van de leerlingen wil ik leren om ze te steunen in het studeren. Ik hou ervan om te focussen op karakter, want als we alleen maar focussen om kennis is het denk ik nutteloos. Het liefst zie ik leerkrachten die kennis overdragen en de kinderen helpen om te groeien, om zich goed te gedragen en om hun karakter op te bouwen.”  

Wil je ook projecten van Karunia steunen?

Karunia Teachers

Betere leraren, betere toekomst

Marudut

. De drijfveer van Marudut We stellen u graag voor aan Marudut Sitorus (37). Hij is afkomstig uit Noord-Sumatra,

Onni

. Van student tot directeur: Hoe Onni een voorbeeld voor Papoea's werd Deze wat verlegen jongen is geboren in

Hengki

. Onderhoudsman en rolmodel: Hengki's verhaal Dit is Hengki Sulendorong (26). Hij is geboren en getogen op Raja Ampat,

0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop