Marudut

Docent Engels

Marudut

Functie

Docent Engels

Werkzaam bij Karunia

Sinds 2013

Opleiding

UPH Jakarta

.

De drijfveer van Marudut

We stellen u graag voor aan Marudut Sitorus (37). Hij is afkomstig uit Noord-Sumatra, bijna vijfduizend kilometer van Papoea. Sinds 2012 werkt hij op de hogeschool van Karunia foundation en is als lid van het management verantwoordelijk voor alle academische zaken. Met zijn achtergrond en opleiding kan hij gemakkelijk een lucratieve baan in Jakarta vinden, maar hij weet zich geroepen om op onze hogeschool te werken.

Marudut vertelt over zijn drijfveer: “De visie van de school sprak me erg aan. We werken hier niet alleen aan het opleiden van professionele leerkrachten, maar hebben veel aandacht voor hun karakter. Het onderwijs in de binnenlanden is erg slecht en scholen staan vaak leeg. Dat komt voornamelijk omdat leerkrachten niet op komen dagen. We willen daarom onze studenten vormen tot goede en verantwoordelijke leerkrachten die in het dagelijks leven hun christen-zijn in de praktijk brengen. Zodat ze trouw blijven lesgeven, hoewel hun collega’s het misschien laten afweten”.

In de jaren dat Marudut op de hogeschool werkt heeft hij mooie resultaten gezien: “We hebben ondertussen veel studenten opgeleid die lesgeven op lagere scholen in en rond Wamena. Het is motiverend om te zien dat ze echt verschil maken. Ze geven goed les en hebben hart voor de kinderen. Ik geloof daarom dat ons werk echt van betekenis is.”

Aan de hogeschool werken verschillende docenten die afkomstig zijn van andere Indonesische eilanden. De offers die ze moeten brengen om hier te werken zijn vaak heel groot. Wonen in een heel andere cultuur op grote afstand van familie is niet altijd makkelijk. Tegelijk zijn ze van grote waarde voor de school, omdat ze kennis en ervaring meebrengen die in Papoea niet voorhanden is. Dienen is voor hen echt een roeping. Karunia is dankbaar voor hun bewonderenswaardige inzet en de belangrijke bijdrage die ze leveren aan de opleiding en vorming van onze studenten.

Wil je ook projecten van Karunia steunen?

Steun onze docenten

Doel 110.000
Opgehaald 74.664
67.88%

Karunia Teachers

Betere leraren, betere toekomst

Mama Maria

. Mama Maria: meer dan een keukendame We stellen u graag één van onze keukendames voor: Maria Apay. De

Gerson

Mijn naam is Gerson Manuel (1980). Ik kom van oorsprong uit Bandung, West-Java. Ik heb wiskunde gestudeerd. Sinds 2011 werk

Nurita

. Nurita's verhaal Nurita Angesti Rahayu (32) is afkomstig uit Oost-Java. Ze werkt als wiskundelerares op onze hogeschool en

0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop