Samen bouwen

De hogeschool van Karunia is veel meer dan een school. En het leren beperkt zich niet tot het klaslokaal. We willen onze studenten vormen tot mensen die zich met hun hele hart inzetten voor hun samenleving. En daar hoort een brede aanpak bij. Vandaar dat er buiten de lestijden veel verplichte activiteiten zijn. Van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat. Daarbij hoort ook de verantwoordelijkheid voor het terrein van de hogeschool. Vandaar dat er af en toe een hele middag hard wordt gewerkt aan het herstellen van het houten hekwerk rond de campus.

Eén van de grote problemen van Papoea is afhankelijkheid. Maar weinig mensen werken echt. De bevolking verwacht dat de overheid in alle behoeften voorziet. Schoolkinderen weten dat de juf of de meester de juiste antwoorden zal voorzeggen. En veel studenten hopen dat hun schoolgeld zal worden betaald door familie. Deze afhankelijkheid is funest voor eigen initiatief en verantwoordelijkheid en heeft de maatschappij grotendeels lam gelegd.

In deze samenleving vormt Karunia’s hogeschool een tegencultuur.

Docenten gaan studenten voor in de strijd tegen de apathie. Dat is roeien tegen de stroom in. En daarom is samenwerking zo belangrijk. Alleen wanneer docenten en studenten elkaar hierin ondersteunen, is er hoop op een toekomst waarin kinderen van jongsaf leren dat ze er mogen zijn. Dat ze bergen kunnen verzetten met de talenten die ze bezitten. Om zo verantwoording te nemen voor de ontwikkeling van hun eigen land.

Samen bouwen aan de toekomst van Papua, daar is alle hulp bij welkom. Doet u ook mee?

0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop