Opening van het nieuwe semester

Gezang klinkt vanuit het rectoraat, het centrale gebouw van de hogeschool van Karunia. Het is eind januari en het begin van het nieuwe academische halfjaar. Studenten en collega’s zijn weer teruggekomen vanuit hun kampoeng (dorp) waar ze de kerst door hebben gebracht bij familie. De kerstvakantie is in Papoea de langste vakantie van het jaar. Op de dag voordat het nieuwe semester begint is er altijd een bid- en vastdag. Er is bewust gekozen om dit aan het begin te doen zodat je op de best mogelijke manier begint. In het verleden zijn er veel problemen geweest aan het begin van een semester maar sinds er een bid- en vastdag is eigenlijk nooit meer. Heel bijzonder.

Op deze dag zijn er overdenkingen, bijbelstudies, wordt er samen gezongen en gebeden. Dit is onderverdeeld in blokjes van een uur met een bepaald thema. Bijv. lofprijzing, schuldbelijdenis, dankzegging, voorbede. De voorbede wordt op verschillende plekken op de campus gedaan en zo wordt er ook een zegen over de lokalen, huizen etc. gevraagd.

De dag erna is de opening van het semester. Er zijn een aantal plenaire sessies en er worden mededelingen gedaan voor het nieuwe halfjaar. Een feestelijk moment is het als de certificaten worden uitgereikt voor de beste prestaties van het afgelopen semester. Op naar een nieuw en goed semester!

Steun deze belangrijke verandering van binnenuit via één van de lopende projecten.

0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop