Op zoek naar nieuwe studenten

“Kom je volgend schooljaar ook studeren aan onze hogeschool in Wamena?” Deze vraag klonk de afgelopen weken op meerdere scholen en kerken door het hele binnenland van Papoea heen. In kleine groepjes o.l.v. een docent vertrokken studenten om onze campus te promoten. Met een taxi, op de motor of zelfs met het vliegtuig! Met deze voorlichting hopen we nieuwe studenten aan te trekken voor het nieuwe schooljaar.

Er werden workshops gegeven waarin er samen met de ouders en leerlingen werd nagedacht over het belang van goed onderwijs en waarom wij de dingen doen zoals we ze doen op onze hogeschool. Ook werd er gesproken over hoe jongeren zich staande kunnen houden in de maatschappij. De reacties van ouders waren positief. Het gebeurt niet vaak dat scholen naar hun dorp toe komen. Ze gaven aan dat ze de aanpak van onze school fijn vinden.

Ouders maken zich vaak (terecht) zorgen over hun kinderen als ze naar de grote stad gaan om te studeren. Bij ons worden ze opgevangen in een internaat met duidelijke regels. Buitenom schooluren worden er veel activiteiten georganiseerd, zoals bijvoorbeeld bijbelstudies en is er een verplicht studieuur. Onze school speelt in op de behoeftes die er zijn en werkt samen met de ouders. De student staat centraal. Dit maakt dat ouders hun kinderen graag aan onze zorgen durven toe te vertrouwen.

Helpt u mee om goed onderwijs voor nieuwe studenten het komende schooljaar ook weer mogelijk te maken?

Steun deze belangrijke verandering van binnenuit via één van de lopende projecten.

0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop