Onze campus: Een uitzondering op de regel

Hoe is het eigenlijk met het Corona-virus op Papoea? Die vraag krijgen we regelmatig. Half maart gingen alle scholen dicht. En tot nu toe is dat zo gebleven. De eerste maanden gold er een totale lockdown maar dit is eind juni opgeheven. In een samenleving waarin mensen weinig spaargeld hebben, kun je niet te lang thuis blijven zitten. Op straat is eigenlijk nauwelijks te zien dat Corona nog steeds een groot probleem is.

Het lager- en voortgezet onderwijs in heel Indonesië liggen nog altijd stil. De overheid vraagt scholen online onderwijs aan te bieden. Een illusie in het binnenland van Papoea. Veel kinderen zitten nu dus al een groot deel van het jaar thuis. Ze hangen rond op straat en missen en zinvolle besteding van hun dag. Gelegenheid om thuis te leren is er nauwelijks. Goed onderwijs heeft weinig prioriteit in de Papoea-samenleving. En zo zijn kinderen de voornaamste slachtoffers van deze crisis.

Gelukkig zijn er ook uitzonderingen.

Als één van de weinige scholen is de hogeschool van Karunia nog steeds actief. Met de nodige voorzorgsmaatregelen, dat wel. Omdat het veiliger is voor studenten samen op het terrein van de hogeschool te wonen, en niet over het eiland te gaan zwerven. Omdat goed onderwijs als het even kan door moet gaan. En omdat juist door middel van onderwijs een bijdrage kan worden geleverd aan een betere, gezondere en veiligere samenleving.

Wil je ook projecten van Karunia steunen?

0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop