Doorbreek armoede met onderwijs

Goed onderwijs is de sleutel voor ontwikkeling. Op Papoea is het onderwijs dramatisch zwak. Het is Karunia’s missie dit bij de wortel aan te pakken: de leerkracht, degene die rechtstreeks invloed heeft op het kind. We richten ons op karaktervorming en vakmanschap. Een echt gemotiveerde leerkracht wil anders en wil beter. Ook in ingewikkelde omstandigheden. Zo groeit hij uit tot een invloedrijk identificatiefiguur. Dat garandeert goed onderwijs. Dat biedt Karunia.

Teach the Teacher verder ontwikkelen

Teach the Teacher helpt leerkrachten verantwoordelijkheid te nemen, samen met collega’s, en geeft een gezond gevoel van eigenwaarde. Dit dragen Karunia’s docenten over hun studenten. Zo worden studenten gevormd tot bevlogen leerkrachten met hart voor hun taak en positieve invloed op de ontwikkeling van de leerling. Een aanpak die een echte bijdrage levert aan de maatschappij. Een oplossing voor de lange termijn. Daarom wil Karunia Teach the Teacher verder ontwikkelen in het bergland van Papoea en daarbuiten.

Christelijke basis

Papoea is in zeer korte tijd ontwikkeld van traditioneel naar modern. De veranderingen gaan razendsnel. Dit eist zijn tol. Er is veel agressie en frustratie. Normen en waarden vervagen en de jongere generatie voelt zich aan zijn lot overgelaten. Daarom richten we ons op de christelijke waarden van het eerst liefhebben van de ander, van dankbaarheid en verdraagzaamheid, die voortvloeien uit het liefhebben van God. Een radicaal ander geluid.

Samen voor sterk onderwijs

Gedragsverandering van de leerkracht doe je samen. Als team je inzetten om terugval in oude patronen te voorkomen. Als team je inzetten voor de toekomst. Daarom besteden we veel aandacht aan oefening, stage, observatie, feedback en coaching. Steeds weer opnieuw. De gestadige drup doet de steen uithollen. De andere manier van onderwijzen wordt uiteindelijk een onderdeel van de student en leerkracht zelf. En het geeft een sterke onderlinge band.

0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop