• +31 (0)186 60 28 53

Doorbreek armoede met onderwijs

Goed onderwijs is de sleutel voor ontwikkeling. Op Papoea is het onderwijs dramatisch zwak. Het is Karunia’s missie dit bij de wortel aan te pakken: de leerkracht, degene die rechtstreeks invloed heeft op het kind. We richten ons op karaktervorming en vakmanschap. Een intrinsiek gemotiveerde leerkracht wil anders en wil beter. Ook in ingewikkelde omstandigheden. Zo groeit hij uit tot een invloedrijk identificatiefiguur. Dat garandeert goed onderwijs. Dat biedt Karunia.

Teach the Teacher verankeren

Teach the Teacher vervult de psychologische basisbehoeften autonomie, eigenwaarde en verbondenheid. Deze inzet bleek Karunia’s docenten succesvol te kunnen transformeren tot change agents met impact. Bevlogen mensen met hart voor hun taak en positieve invloed op de ontwikkeling van de leerling. Een aanpak met belang voor de maatschappij op de lange termijn. Daarom wil Karunia Teach the Teacher verder verankeren in de regio en daarbuiten.

Christelijke basis

Papoea is in zeer korte tijd ontwikkeld van traditioneel animistisch naar modern. Dit eist zijn tol. Er is veel agressie en frustratie. Normen en waarden vervagen en de jongere generatie voelt zich aan zijn lot overgelaten. De christelijke waarden van het eerst liefhebben van de ander, van dankbaarheid en verdraagzaamheid, die voortvloeien uit het liefhebben van God. In een context waarin het draait om jezelf. Het geeft een radicaal ander geluid.

Samen voor sterk onderwijs

Gedragsverandering van de leerkracht doe je samen. Als team je inzetten om terugval in oude patronen te voorkomen. Als team je inzetten voor de toekomst. Karunia introduceerde doorgaande en iedere week terugkerende cycli van oefening, stage, observatie, feedback en coaching. De gestadige drup doet de steen uithollen. De andere manier van onderwijzen wordt uiteindelijk een onderdeel van de student en leerkracht zelf. En het geeft een sterke onderlinge band.

0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop