Ondernemersevent 2021 Samen Beter

Afgelopen donderdag verzamelde zich een groep enthousiaste ondernemers, vrijwilligers en andere geïnteresseerden op het hoofdkantoor van architectenbureau RoosRos. Het was tijd voor het tweede ondernemersevent van Karunia! Een avond met inspirerende sprekers en met het verfrissende thema ‘Samen Beter’.

Het was 16.30 uur toen de instroom van bezoekers begon. De stemming zat er direct goed in met de Indonesische muziek die op de achtergrond klonk. Onder het genot van een hapje en een drankje ontmoetten de aanwezigen elkaar, totdat het event om 17.00 uur echt van start ging.

 

Henk de Gelder, ingenieur architect bij RoosRos, trapte de avond af met een welkomstpraatje, waarin hij uitlegde hoe RoosRos werk maakt van ‘Samen Beter’. Hierna was het de beurt aan Gert-Jan en Netty Baan, die de deelnemers meenamen naar het werk van Karunia in Papoea. Hoe is Karunia ontstaan en hoe hoe is haar toekomst in een wereld na corona? Karunia bewijst hoe ‘Samen’ ‘Betere’ opmerkelijke resultaten kan boeken in het chaotische Papoea. Ze onderstreepten dan ook hoe belangrijk het is om juist na corona de nadruk te blijven leggen op samenwerken.

 

Na een Indonesisch buffet was het woord aan Henkjan Smits en ds. Paul Visser, die beide hun visie gaven op ‘Samen Beter’ en daar samen met de zaal over in gesprek gingen. Volgens Henkjan Smits heeft iedereen een X-factor. Om samen een bijdrage te leveren aan een betere wereld moet je als groep ook gezamenlijk op zoek gaan naar je X-factor. Paul Visser was het daarmee eens, maar had wel een interessante toevoeging. Volgens hem is de echte X-factor in je leven Christus. Dat wil trouwens niet zeggen dat je daarmee automatisch een beter mens bent, maar wel dat je langzamerhand dingen scherper gaat zien. Zo krijg je meer oog voor je medemens en ga je meer lijken op Jezus. Tussendoor was er gelegenheid voor ontmoeting en werd er in korte presentaties een indruk gegeven van het leven in Papoea.

 

Het event was dus zeker een succes. De aanwezigen kregen een mooi inkijkje in het werk van Karunia in Papoea. Met dit soort events willen we ondernemers en particulieren de mogelijkheid bieden om samen de schouders te zetten onder iets heel moois: de volgende generatie in Papoea een betere toekomst bieden door middel van goed onderwijs.

Bekijk en download alle foto’s.

0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop