Onder indruk van mevrouw Ida

In 2003 gaf ik trainingen aan Papoea-docenten in Pass Valley. De groep kwam in een aantal auto’s naar ons dorp en bleef daar een week. ’s Morgens praktijklessen op de lokale basisschool, ’s middags nieuwe stof. Iedere twee maanden kwam de groep terug. Er ontstond een band. Zo ontmoette ik ibu Ida (ibu = mevrouw).

Ibu Ida viel op door haar inzicht, betrokkenheid en capaciteiten als juf. Enkele jaren later werd ze zelf trainer voor ons trainingsprogramma op Papoea. Maar de tijd ging door en we verloren elkaar uit het oog. Ik hoorde dat ze directeur van een school geworden was en haar Masters in leiderschap behaalde. Een mooie ontwikkeling.

Ik herinnerde me haar verhaal toen er een vacature ontstond bij het bestuur in Wamena. Het is niet altijd eenvoudig de juiste mensen voor deze cruciale functies te vinden. Mensen met leiderschapservaring, affiniteit met onderwijs, een hart voor anderen, en niet te vergeten: tijd. Na enig contact met haar en de andere bestuursleden besloot ze zich aan ons werk te verbinden.

Ibu Ida viel op door haar inzicht, betrokkenheid en capaciteiten als juf

Heel fijn! Ervaren bestuursleden zijn een belangrijke steun in de rug voor de managers van Karunia’s kleuter-, lagere, middelbare en hogeschool. Ze adviseren, bieden stabiliteit en vertegenwoordigen het werk in kerken en gemeenschappen. We kijken uit naar een langdurige en waardevolle samenwerking met ibu Ida.

Wil je ook Karunia’s projecten in Papoea steunen?

0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop