Nog steeds dicht

In Nederland konden we opgelucht adem halen toen de scholen weer helemaal open gingen. De scholen in Indonesië blijven ondertussen dicht. Eigenlijk zouden de scholen na de grote vakantie weer open gaan, maar door de snelle toename van het aantal coronabesmettingen lijkt dat onwaarschijnlijk. Er is dus gegronde vrees dat veel kinderen in Papoea straks voor het tweede jaar op rij niet naar school kunnen.

Op eilanden als Java en Bali krijgen leerlingen elke week een huiswerkpakket mee en is er online begeleiding. Maar dat alles ontbreekt in Papoea. De meeste scholen hebben de deuren gesloten en leerkrachten zijn voor onbepaalde tijd naar de stad vertrokken.

Kijk eens naar het meisje op de foto. Ze zit op school in Wamena, in het binnenland van Papoea. Deze foto is bijna anderhalf jaar geleden genomen. Ze leert graag en vindt school leuk, maar is sindsdien nauwelijks meer op school geweest. En dan heeft zij nog een beetje geluk. Op haar school geven een aantal oud-studenten van Karunia’s hogeschool les. Ze proberen zo goed en zo kwaad als dat gaat thuisonderwijs vorm te geven en zicht te houden op de ontwikkeling van de leerlingen. Beperkt internet en de omstandigheden waaronder kinderen thuis moeten leren maken dat wel heel moeilijk.

Op Karunia’s hogeschool vormen we leerkrachten met een hart voor hun leerlingen, maar de omstandigheden waarin ze moeten werken vragen om veel creativiteit en doorzettingsvermogen. Zodat leerkrachten juist in deze tijd hun leerlingen in de gaten blijven houden. Juist in deze tijd waarin talloze kinderen in Papoea verstoken zijn van enige vorm van onderwijs.

Kijk nog eens naar de foto en stel jezelf eens de vraag: “Wat kan ik voor jou doen?” Misschien lastig op dit moment, zolang we met Corona te maken hebben. Maar straks zal ze meer dan twee jaar achterstand weg moeten zien te werken. En daar zijn kundige en gemotiveerde leerkrachten voor nodig. Samen met Karunia kun je er voor zorgen dat ook de kinderen in het binnenland van Papoea niet nu al afgeschreven worden, maar een toekomst hebben. Om deze kinderen een toekomst te bieden, kunnen we je steun goed gebruiken!

Wil je ook Karunia’s projecten in Papoea steunen?

0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop