Nachtelijke sponsorloop voor Karunia

Om geld op te halen voor Karunia organiseert de eindexamencommissie van het Calvijn College in Goes het hele jaar door leuke acties. Van de verkoop van ijsjes en frikandelbroodjes in de pauze tot de wat uitdagendere sponsoractiviteiten. Zo hielden de scholieren van het Calvijn College twee weken geleden een heuse nachtelijke sponsorloop. Sommige bikkels vertrokken midden in de nacht vanuit Middelburg om op tijd op school te zijn. Hoe verliep de wandeltocht en hoeveel geld hebben ze opgebracht?

Om de sponsoractie een succes te laten worden, waren er natuurlijk allereerst sponsoren nodig. Leerlingen die mee wilden doen moesten zelf op zoek gaan naar mensen die hen wilden sponsoren. Uiteindelijk waren er ruim 50 leerlingen die aan de nachtelijke tocht begonnen. De deelnemers verzamelden zich op verschillende plaatsen in Zeeland. Zo waren er groepen die vanuit het 6 kilometer verder gelegen Kapelle en ’s-Gravenpolder aan kwamen lopen, maar waren er ook scholieren die de ruim 20 kilometer lange afstand van Middelburg naar Goes moesten overbruggen. Er was ook een groep leerlingen die van het bovenliggende eiland Schouwen-Duiveland kwam. Deze laatste groep kwam per fiets, omdat het anders wel erg ver werd…

De eerste groep vertrok al om kwart voor 3 vanuit Middelburg. Gelukkig was het weer goed: geen regen en niet zo koud. Toch was het voor de meeste scholieren een heuse tocht. Om half 7 kwam de groep uit Krabbendijke en Yerseke aan in Kapelle. Samen vervolgden deze groepen, bestaande uit 10 leerlingen, hun weg naar Goes. Ze liepen flink door, want iets na zevenen hadden de scholieren al de rand van Goes bereikt. De meeste groepen waren ruim op tijd op school en dat was maar goed ook, want vanaf 8 uur begon het flink te regenen. Alleen de groep uit Middelburg had minder geluk en kwam uiteindelijk net op tijd en best wel nat aan op school, waarna ze direct de les in moesten. De afspraak met school was namelijk dat de lessen er niet onder mochten lijden. Gelukkig zat iedereen dus weer op tijd in de schoolbanken, hoewel sommige leerlingen wel een behoorlijke zware dag zullen hebben gehad. Maar dat hadden ze er uiteraard voor over, want de sponsoractie was een groot succes en heeft meer dan €4.000 opgebracht!

0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop