Piet

Piet van Dijk

  • Vrijwilliger bij Karunia Foundation
  • Gepensioneerd leerkracht Speciaal Onderwijs

Onze schoonzoon Pieter van der Wilt en onze dochter Jacomien zijn al vele jaren betrokken bij STKIP, de hogeschool van Yayasan Kristen Wamena in Wamena. Zij hebben daar 9 jaar gewerkt en gewoond op de campus van de school. Als ouders hebben we uiteraard vanaf het begin met hen meegeleefd. Een aantal jaren ben ik voorzitter geweest van de Thuisfrontcommissie van Pieter en Jacomien.  3 keer waren we betrokken bij de Papoea-docenten die in Gouda de International Class volgden. We ontvingen deze docenten te gast in ons huis en woonden hun afstudeer-presentaties bij.

Wij zijn 4 keer in Wamena op bezoek geweest en hebben inmiddels heel wat kennissen onder de docenten en studenten. De laatste keer waren we daar 4 maanden om te helpen bij de homeschooling van de kinderen van Pieter en Jacomien: Julia en Ivana. Tijdens die periode heb ik enkele STKIP-studenten begeleid vanuit mijn ervaring als stagedocent en ambulant begeleider in NL. Met bewondering heb ik gezien hoe de docenten van STKIP met de studenten omgaan, hoe gedreven de studenten op hun beurt zich inzetten om zo goed mogelijk te presteren. Verder hopen wij nog terug te keren omdat we daar nog genoeg uitdagingen zien. Karunia Foundation en  STKIP Yayasan Kristen Wamena dragen eraan bij dat kinderen in Papoea goed en Bijbels gefundeerd onderwijs ontvangen. Dat betekent: hoop en toekomst voor jonge Papoea’s.

Wil jij je bij het Karunia team aansluiten?

Karunia is altijd op zoek naar enthousiaste en betrokken mensen die zich graag willen inzetten voor beter onderwijs in Papoea. Vanuit Nederland of in het veld in Papoea. Kijk daarvoor bij onze vacatures. Maar ook wanneer je je als vrijwilliger wilt inzetten voor Karunia, zijn er allerlei mogelijkheden. Karunia wordt gesteund door een team van vrijwilligers die zich elk vanuit hun eigen expertise inzetten. Door bijvoorbeeld presentaties te geven op scholen, acties te bedenken en op te zetten of door te netwerken en fondsen te zoeken. Wil je daarvoor tijd vrijmaken? Neem dan contact met ons op!

Bekijk Vacatures
0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop