Lessenmarathon

Uitgelaten geroezemoes klinkt uit de aula van het Calvijn College in Goes. Het is de laatste gewone lesdag van de examenkandidaten. Om deze speciale dag nooit te vergeten maken ze er een extra lange dag van! De leerlingen uit de examenklassen gaan de hele nacht door met lessen. Examenkandidaten moesten sponsors zien te vinden om mee te kunnen doen aan deze lessenmarathon. Het goede doel van de eindexamenacties dit jaar is (je raadt het al) … Karunia! Aan het begin van deze marathon wordt de opbrengst bekendgemaakt. Wij worden er stil van, maar een luid applaus en een geroffel op de tafels klinkt als we het bedrag te horen krijgen. €11.000,=!!! Ongelofelijk. Wat een bedrag, en dat alleen al voor deze marathon. Echt fantastisch dit. Hiermee kunnen we een heleboel studenten in Wamena helpen om hun schoolgeld bij elkaar te krijgen.

Vanuit Karunia doen we de aftrap met een presentatie over onze hogeschool en over Papoea. Daarna wordt er gezamenlijk gegeten. Om in de sfeer te blijven eten we nasi/bami goreng. Om 19u begint de lange nacht tot de volgende morgen 7u. Twaalf uur achter elkaar proberen leerlingen en leraren elkaar wakker te houden met leuke lessen zoals gymmen in een rolstoel, spelletjes spelen en tassen bedrukken. Ook Karunia moet eraan geloven om 4u ’s nachts. Onder de ochtend komt iemand van de Natres ook nog iets vertellen, al worden de gezichten steeds witter en liggen er hier en daar wat leerlingen voor pampus.

Vanuit Karunia wensen we alle examenkandidaten heel veel succes toe de komende tijd met de laatste toetsen en daarna de examens. Echt fantastisch wat jullie tot nu toe al gedaan hebben. Heel erg bedankt alvast hiervoor!

Lijkt het jou ook leuk om met je school Karunia te ondersteunen? We komen graag met je in contact (info@karunia.org).

Steun deze belangrijke verandering van binnenuit via één van de lopende projecten.

0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop