Karunia is trots op de nieuwe lichting afgestudeerden

Afgelopen zaterdag was een grote dag voor onze hogeschool. Een groep van 22 studenten studeerde af en ontving hun diploma. De meeste studenten hebben vorig jaar hun studie al afgerond, maar vanwege Corona moest de diploma-uitreiking – wisuda in het Indonesisch – een aantal keer uitgesteld worden. Vandaar dat ze op dit moment alle 22 al lesgeven als meester of juf in of buiten Wamena.

De wisuda is de dag waarop het resultaat van vier jaar inspanningen en investeren gevierd worden. Zoals een collega het zei: “Op deze dag ben ik dankbaar deel uit te mogen maken van deze gemeenschap. Want op deze school dragen we niet alleen kennis over. We vormen de studenten ook naar het voorbeeld van de Heere Jezus. Zodat ze straks zelf ook een voorbeeld worden voor de kinderen in de klas. In de vorming van de studenten spelen de mentorgroepen een belangrijke rol. De verschillen tussen docenten en studenten vallen daar grotendeels weg, omdat we samen willen leren en groeien in navolging van Hem. De aandacht voor elkaar, het geven van motivatie, het elkaar corrigeren, helpen ons daarbij.”

De aandacht voor elkaar, het geven van motivatie, het elkaar corrigeren, helpen ons daarbij.

En nu is het dus de beurt aan deze afgestudeerde meesters en jufs om de kinderen in hun klas te vormen, lief te hebben en te onderwijzen. Een verantwoordelijke en zware taak die veel voldoening geeft. Omdat het resultaat van het werk op de hogeschool zich verveelvoudigt door middel van 22 nieuwe leerkrachten. Waardoor veel meer kinderen in Papoea goed onderwijs zullen krijgen. Van een meester of juf die echt aandacht voor ze heeft. Dit is de kracht van #TeachTheTeacher. Daar zet Karunia zich voor in. 

Wil je ook Karunia’s projecten in Papoea steunen?

0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop