Karunia in Budapest

“Schrijf op een sticky note wat jouw droom is als schoolleider”. Ijverig gaan schoolleiders uit allerlei landen aan de slag. Een mooie binnenkomer voor de training die Netty Baan geeft op een conferentie in Budapest. Het thema is ‘Leading for stronger communities in difficult times’. Een uitermate interessant onderwerp in deze tijden van onrust. Als buurland van Oekraïne komt dit in Hongarije wel echt dichtbij.

De conferentie is georganiseerd door ACSI. Een wereldwijde organisatie die christelijke schoolleiders en leerkrachten ondersteunt en aanmoedigt. Wat stralen we uit als christelijke onderwijzers en schoolleiders naar de buitenwereld toe? Welk doel wil jij bereiken? Waar loop je tegenaan in het bereiken van dit doel? In allerlei talen wordt hierover met elkaar gesproken. Mooi om te zien dat waar ook ter wereld het hart van de leerkracht hetzelfde is. De wens om de kinderen optimaal te zien ontwikkelen en de belemmeringen om dit doel te bereiken.

Netty droeg verschillende tools aan. Hoe voer je een juiste dialoog? Hoe luister je écht naar een ander zodat je ook hoort wat er achter de woorden gezegd wordt? Tools die toegepast kunnen worden op de eigen scholen en voor onderlinge verbinding zorgt. Er zijn heel wat Engelstalige Karunia folders uitgedeeld aan de vele deelnemers uit 20 verschillende landen.

Karunia kon zo ook in Budapest het Teach the Teacher principe uitdragen. Dit principe past prachtig binnen de context van ACSI. Echt een boost om breeduit neer te kunnen zetten waar wij mee bezig zijn. Teach the Teacher is ons kernverhaal waarmee we scholen over de hele wereld van dienst kunnen zijn. We hopen ons aan te sluiten bij ACSI om onze vleugels verder te kunnen uitslaan. Want ons Teach the Teacher principe werkt!

Steun deze belangrijke verandering van binnenuit via één van de lopende projecten.

0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop