Genade

Karunia is het Indonesische woord voor gift of gave. Kasih betekent liefde. Kasih Karunia is een gift uit liefde, of anders geformuleerd: genade. Een centrale notie uit de Alkitab (Bijbel), de belangrijkste richtlijn voor Karunia’s studenten en personeel. Met transformerende impact.

Vanuit je geloof in een genadige God wil je anders leven. Leven volgens Zijn gebod, omdat dit vrede en geluk brengt. Dan neem je verantwoordelijkheid voor je eigen handelen. En je zet je in voor de ander. Je geeft (karunia) omdat je liefhebt (kasih). Zo groei je samen uit tot een integere, loyale gemeenschap.

Vanuit je geloof in een genadige God wil je anders leven

De dagelijkse studie van de Alkitab creëert een cultuur van dankbaarheid, waarachtig zijn, betrouwbaarheid en gastvrijheid. De kernwaarden van Karunia’s hogeschool in Wamena. Een vruchtbare voedingsbodem voor verandering.

Dit vraagt commitment van betrokkenen. Een lastige zaak in de ingewikkelde context waarin deze school werkt. Er zijn altijd studenten die afhaken. Degenen die het volhouden groeien echter uit tot schijnende voorbeelden in een donkere wereld!

0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop