Exclusief charity dinner voor ondernemers
Kasteel De Vanenburg

Build Build Back Better
Van crisis naar veerkracht
Kees Klomp en Jan Baan over betekeniseconomie en christelijk ondernemen

Wo 15 Juni 2022

Aanvang 17:30

Kasteel De Vanenburg 

Build Back Better

15 juni aanstaande denken we samen met jou en een geselecteerde groep ondernemers na over verantwoord ondernemen na Corona. Tijdens het diner gaan Jan Baan vanuit christelijk ondernemerschap en de econoom Kees Klomp vanuit het Boeddhisme hierover met jou in gesprek. Waar zullen we elkaar vinden?

De avond staat in het teken van ontmoeting en contact. Samen beter bouwen. Verhalen van ver weg en dichtbij, die jou in je ondernemerschap inspireren en verder helpen. Wij als Karunia hechten hieraan. Karunia, het Indonesisch voor gave, wil geven aan anderen.

Karunia foundation zet zich sinds 2001 in voor de strijd tegen analfabetisme, agressie en armoede op Papoea. Haar baanbrekende Teach the Teacher-principe maakt opmerkelijk verschil in het onderwijs met effect voor de lange termijn.

De meerwaarde van ons verhaal ligt in de nadruk op saamhorigheid en gemeenschapszin. Een manier van leven en handelen die in schril contrast staat met het individualisme en koude eigenbelang van ons rijke Westerse leven. We kunnen nog veel leren, zelfs van de vergeten Papoea’s.

Ook ondernemers kunnen daar hun voordeel mee doen. Daarom is Karunia bijzonder bevlogen haar inzichten met jou te delen. Gemeenschapszin is immers een basiswaarde, met belang voor de toekomst.

Naast het realiseren van bekendheid en steun voor onze missie, willen we je daarom een avond van verbinding en relaties geven. Build Back Better.

Programma

 • 17:30-18.00: inloop
 • 18:00-18.45: welkom en introductie Karunia Foundation
  • 18:00-18.05 Bernhard Baan welkom
  • 18:05-18.20 Gert Jan Baan Karunia algemeen
  • 18:20-18.40 Netty Baan Karunia geschiedenis en toekomst
 • 18:45-19.15 Amuse en 1e gang
 • 19:15-19.30 Jan Baan
 • 19:30-19.45 Kees Klomp
 • 19:45-20.00 2e gang tafelwissel
 • 20:00-20.30 Discussie Jan en Kees
 • 20:30-20.45 Spoom
 • 20:45-21.00 3e gang tafelwissel
 • 21:00-21.30 Discussie sprekers en aanwezigen
 • 21:30.21.45 4e gang tafelwissel
 • 21:45-22.00 5e gang
 • 22:00-23.00: borrel

Contact

Sprekers

Locatie

Locatie: Kasteel De Vanenburg
Adres: Vanenburgerallee 13, 3882 RH Putten

Jan Baan

IT entrepreneur, founder & chairman Vanenburg group, eigenaar Kasteel De Vanenburg

Jan kent een lange geschiedenis als ondernemer in de IT wereld en is daarnaast overtuigd Christen. Daarbij heeft hij jarenlange ervaring in het ontwikkelingswerk als voorzitter van de voormalige Oikonomos foundation, alsmede in toerusting van lokale voorgangers in India via de William Carey foundation. Hoe komen de twee werelden van business en liefdadigheidswerk samen?

Kees Klomp

Professor economie Hogeschool Rotterdam, lector Betekeniseconomie, ondernemer

Kees is gespecialiseerd in en een hartstochtelijk voorvechter van de Betekeniseconomie: waarde, dienstbaarheid en wederzijdse afhankelijkheid zijn belangrijker dan geld. Dit laat hij doorklinken in zijn werk als consultant, mentor, spreker en ondernemer. Hij wil dit niet doen om zichzelf te verrijken, maar om de wereld te verbeteren. Daarbij gebruikt Kees zijn boeddhistische levensbeschouwing als inspiratiebron. Daarom heet zijn bedrijf Karmanomics.

Netty Baan

Oprichter Yayasan Kristen Wamena, manager Karunia, eigenaar Wemastered, psycholoog

Netty startte in 2001 met trainingen voor onderwijzers in een dorp in de binnenlanden van Papoea. Deze trainingen zijn na 20 jaar uitgegroeid tot een stichting met een kleuter-, basis- en middelbare school, en een hogeschool voor docenten. De nadruk ligt op karaktervorming als fundament voor onderwijskwaliteit, het Teach the Teacher-principe. Karunia foundation steunt dit werk vanuit Nederland. WemasterEd is hierop het commerciële vervolg, waarmee zij in Nederland en daarbuiten transitie binnen het onderwijs realiseert.

Gert Jan Baan

Predikant, Musicoloog, Musicus, research associate TUA

Gert Jan diende gemeenten in Nederland, Indonesië en Amerika. Na zijn promotieonderzoek over de verhouding tussen tekst en muziek in paascantates bij Bach is Gert Jan als research associate verbonden aan de Theologische Universiteit van Apeldoorn. Gert Jan heeft jarenlange ervaring als bestuurder van stichtingen. Momenteel is hij voorzitter van Woord & Daad, Karunia foundation en William Carey foundation. Naast colleges aan Driestar hogeschool te Gouda geeft Gert Jan regelmatig orgelconcerten.

0
  0
  Your Cart
  Your cart is emptyReturn to Shop