Even voorstellen… Frans Boer

Bijna 20 jaar geleden pakte Frans Boer en zijn vrouw hun koffers om naar Mozambique te vertrekken. Daar zag hij met eigen ogen dat goed onderwijs in veel delen van de wereld helemaal niet zo vanzelfsprekend is. Hoewel het in de buitenwijken van de stad stikte van de scholen, was de kwaliteit van het onderwijs dat daar gegeven werd beklagenswaardig. “Meestal konden leraren zelf amper lezen. En dat terwijl onderwijs juist zo belangrijk is om die jonge mensen een betere toekomst te geven.” Dankzij zijn ervaringen in Afrika werd Frans direct enthousiast toen hij hoorde over de missie van Karunia. “Vaak is het voor kinderen maar de vraag of het onderwijs dat ze krijgen echt bijdraagt aan een andere toekomst. Maar Karunia streeft ernaar de kwaliteit van het onderwijs te verhogen en een andere cultuur te creëren onder leerkrachten. Een cultuur waarin gezamenlijke waarden als naastenliefde een belangrijke rol spelen. En waarin leerkrachten echt voor de leerlingen gaan.”

Als fondsenwerver hoopt Frans zijn steentje bij te dragen aan deze hoopvolle missie. Hij brengt hierin jarenlange ervaring als internationaal fondsenwerver bij een grote christelijke organisatie met zich mee. En die ervaring gaat verder dan simpel een handje op houden en om geld vragen, zoals dat vroeger ging. “Het gaat om de relatie. Bidden met de ander, je richten op wat de ander belangrijk vindt.” In zijn woorden klinkt precies die naastenliefde door die Frans ook zo waardeert in de missie van Karunia. “Kijk, het sociale is natuurlijk geweldig. Maar het zijn vooral de momenten dat je samen met de ander bidt. Dat je een stukje leed en vreugde met elkaar deelt. Dat je betrokkenheid niet ophoudt na één gesprek, maar dat je ook in je persoonlijke tijd voor de ander bidt. Bijvoorbeeld wanneer iemand een zware operatie moet ondergaan of er een coronageval is in de familie.”

Strak in pak als vertegenwoordiger van de goede zaak zal je Frans niet snel aantreffen. “Dat werkt voor mij niet.” Frans noemt het een voorrecht om voor Karunia aan de slag te gaan. Hij hoopt op deze manier niet alleen meer mensen in Nederland bekend te maken met het werk van Karunia, maar ook het Teach the Teacher-principe nog verder uit te dragen. Zodat er meer aandacht gaat naar de persoonlijke vorming van toekomstige docenten. En zodat het onderwijs dat de kinderen in Papoea krijgen daadwerkelijk bijdraagt aan een betere toekomst.

0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop