Een nieuwe auto

Afgelopen week ontving Karunia een cheque met het prachtige bedrag van 10.220 euro. Leerlingen van de Jhr. W. Versluijsschool in Aagtekerke en de Boazschool in Meliskerke brachten dit geld bij elkaar voor de aanschaf van een nieuwe auto voor de campus van Karunia in Papoea.

Het idee voor deze actie ontstond tijdens het bezoek van Karunia-vrijwilligers Harrie en Karin Roubos aan onze hogeschool in 2019. De auto verkeerde in zeer slechte staat, maar er was geen geld voor een nieuwe. Een redelijke tweedehands auto kost als snel tienduizend euro, ook omdat het ingevlogen moet worden. De scholen van Aagtekerke en Meliskerke wilden hier samen hun schouders onder zetten. Er werden allerlei acties georganiseerd met dit mooie bedrag als resultaat!

Door Corona liet de overhandiging wat langer op zich wachten, maar vorige week was het zover. Via Teams was er verbinding met directeur Onni Tabuni in Papoea. De leerlingen konden hem rechtstreeks vragen stellen en hij vertelde over zijn eigen schooltijd, de hogeschool en de auto. In het Indonesisch, zoals dat hoort. Het werd zo een leuke, interactieve bijeenkomst. ´Live´ contact in de klas met iemand uit Papoea maakte het werk van Karunia opeens veel tastbaarder.

Onni Tabuni was er zelf ook van onder de indruk: “Dat ik al die kinderen zie zitten en weet dat zij al dat geld bij elkaar hebben gebracht: ik ben er stil van”. Zo werkte deze bijeenkomst inspirerend voor iedereen. En ging het niet alleen om de overhandiging van een prachtig bedrag, maar ook om de ontmoeting met elkaar.

Werk je ook in het onderwijs en lijkt het je leuk om direct in gesprek te gaan met onze mensen in Papoea, neem dan eens contact met ons op. We bespreken graag wat de mogelijkheden zijn.

0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop