Een fantastische aanzet voor nieuwe kansen!

Sta ik na meer dan 30 uur reizen met m’n lamme lijf op voor de laatste vlucht naar Wamena, hoor ik: “Heee Netty!”. De overbekende stem van een vriend die ik in jaren niet zag. Zo leuk! Samen stonden we aan de wieg van de Karunia scholen. Hij heeft een rol op provincieniveau en biedt aan me in contact te brengen met de gouverneur. Dat is heel wat in Indonesië.

Ik heb een week speling en ben benieuwd of het lukken gaat. In het verleden heb ik heel wat taaie uren op een stoel doorgebracht, wachtend op de toenmalige gouverneur, ben hem nagereisd, of probeerde hem via z’n adjudanten te spreken. Maar ving altijd bot. Zou het nu wel lukken?

Klein feestje

Vrijdag 15 maart was het zover. De campus werd snel omgetoverd tot een klein feestje. Spandoeken, vlaggen, heel veel stoelen en op de voorste rij banken voor hem en zijn gevolg, dans in grasrokjes voor ontvangst, iedereen in de beste kleding. De ceremoniemeester kwam als eerste, daarna pers en fotografen, en tenslotte een stoet aan dure auto’s.

Veel geklap

De gouverneur zelf was toegankelijk, ontspannen en betrokken. Hij vroeg honderduit en sprak z’n oprechte steun uit voor ons initiatief: onderwijs en ontwikkeling op basis van karaktervorming. Dat gaat verschil maken. We deden onze toespraakjes, overhandigden onze aanvragen voor bouw en operationele ondersteuning. Hij deed zijn beloften en praatte wat in het Engels met ons. Er werd veel geklapt en we deelden kadootjes uit.

Mooie Maquette

Tenslotte deden we, ondanks de stromende tropische regen, een kleine tour over de campus. Bij de maquette van het terrein, waarvan nu ongeveer 10% is gerealiseerd, bleven ze met interesse staan. Ik legde uit wat de volgende stappen zouden worden en zag onderling instemmend gefluister. Ik vond het een bijzondere eer dat we de gouverneur konden ontvangen. Een fantastische aanzet met nieuwe kansen!

Netty Baan schreef dit artikel naar aanleiding van haar recente bezoek in maart aan Wamena.

0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop