Een boom vol dankbaarheid

Deze week zijn de lessen op de hogeschool weer begonnen. Het is altijd weer spannend of alle studenten er weer zijn na de vakantie. In het verleden was het begin van het semester vaak het moment waarop zich allerlei problemen voordeden. Onrust onder studenten. Problemen met mensen in de buurt. Sluimerende onvrede die de kop op stak.

Daarom beginnen we sinds 2017 ieder semester met een speciale biddag. Voordat de lessen van start gaan, komen docenten en studenten samen voor een dag van Bijbelstudie en gebed. Omdat Gods zegen nodig is over ons werk. En ook omdat samen bidden helend is voor de gemeenschap. Ook is er ruimte om onderlinge problemen op te lossen voordat het gewone werk weer begint. De studenten schrijven op waar ze dankbaar voor zijn en plakken dat op de boom. Zodoende krijgen verzoening en dankbaarheid een belangrijke plaats in het leven op de campus. En dat is voorwaarde voor een gezonde leef- en leeromgeving in een onrustige maatschappij.

Verzoening en dankbaarheid hebben een belangrijke plaats in het leven op de campus.

En voor wie zich afvraagt of dit nu ook echt praktische resultaten oplevert? Sinds de school hier mee begon, is de start van het semester altijd rustig verlopen. Niet dat alles nu opeens goed gaat, maar problemen krijgen niet langer de kans verder te groeien en de school beschadigen. Een dag van bezinning en gebed: Noodzakelijk voor jezelf, en goed voor de mensen om je heen.

Wil je ook projecten van Karunia steunen?

0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop