Densi leert een student donuts bakken

Onze docenten op de hogeschool in Wamena delen niet alleen hun onderwijskundige kwaliteiten met studenten. De meeste docenten en studenten wonen op de campus en delen zo hun levens met elkaar.

Vandaag leert Densi een student hoe je donuts maakt. We laten haar zelf aan het woord: “Ik wil even een mooi verhaal met jullie delen. Ik heb een geweldige student. Zijn naam is Yunus Elopere. Hij zit in het 3e leerjaar. Yunus heeft mij gevraagd of ik hem een keer donuts wilde leren bakken. Elke morgen maak ik namelijk donuts voor de studenten voor ontbijt. Dat wilde ik wel natuurlijk en ik heb hem gevraagd om ‘s morgens om 4.30u naar mij te komen voordat we stille tijd hebben. De volgende morgen stond hij op het afgesproken tijdstip voor de deur. Ik had alvast spullen klaargelegd om het deeg klaar te maken. Ik legde uit wat hij moest doen. Hij was verbaasd dat ik hem alles zelf liet doen en alleen instructies gaf. Hij deed het geweldig! Zo maakte hij het deeg, vormde het tot donuts, frituurde ze en decoreerde ze met hagelslag of poedersuiker. Trots ging hij ze serveren aan zijn medestudenten. Ik ben zo trots op hem! Hij heeft iets totaal nieuws geleerd wat hij nog nooit had gedaan en nam zelf het initiatief hiervoor. Dat noem ik nu echt ‘leren’. Hij zal hierdoor later een groot voorbeeld zijn voor zijn collega’s. Ik bid dat hij later een goede meester zal zijn voor zijn leerlingen. Dat hij een goede man voor zijn vrouw zal zijn en een goede vader voor zijn kinderen. Op een dag zal ik naar zijn zoon of dochter luisteren als hij/zij mij vertelt dat hun papa zulke lekkere donuts kan maken…”

Donuts bakken

De studenten boffen met zo’n docent als Densi! Karunia staat voor het delen van je gaven met elkaar. Prachtig om te zien hoe dit in de praktijk gebeurt. Daar kunnen we in Nederland nog veel van leren!

Steun deze belangrijke verandering van binnenuit via één van de lopende projecten.

0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop