Coronaproof statiegeldactie opgezet door betrokken vrijwilligers

Betrokken vrijwilligers zijn voor het werk van Karunia van groot belang. Ze zoeken naar creatieve oplossingen om acties te organiseren en geld in te zamelen, ondanks de uitdagingen van deze coronatijd. Dit doen ze omdat het lot van kinderen die geen toegang tot goed onderwijs hebben ze raakt. Vandaag een verslag van één van onze vrijwilligers die een actie op de Graaf Jan van Nassauschool te Vlissingen organiseerde.

“In het najaar van 2017 hield de Graaf Jan van Nassauschool te Vlissingen een grote actie voor Setty en Rahel, docenten op de hogeschool van Karunia in Wamena. Deze dames waren destijds in Nederland voor bijscholing. Gedurende 3 maanden namen ze deel aan de internationale klas van Driestar Educatief. De actie was een groot succes. Van de opbrengst konden de reis- en verblijfskosten van Setty en Rahel betaald worden.

Afgelopen voorjaar vroegen we de Graaf Jan van Nassauschool of er een nieuwe actie mocht worden gehouden. Deze keer om de salarissen van de docenten op de hogeschool te helpen dragen. De leerkrachten op STKIP verdienen een bescheiden salaris. Maar ook bescheiden salarissen kosten Karunia veel geld! We kregen groen licht: bedenk maar iets voor de maanden mei of juni.

We bedachten een statiegeldactie die coronaproof gehouden kon worden. Dat was nodig want vanwege de maatregelen mochten er geen ouders of vrijwilligers in het schoolgebouw komen. Vandaar dat kinderen statiegeldbonnen hebben verzameld en hebben ingeleverd op school. In de hal van de school stond een box klaar waar de bonnen in gedaan konden worden. Zo konden we de bonnen zelf verzilveren.

In totaal werden er 32 enveloppen ingeleverd. Ook zaten er veel losse bonnen in de box. In sommige enveloppen zat contant geld. Met deze eenvoudige inzameling werd het mooie bedrag van € 313,30 opgehaald. Geweldig! Graaf-Janners: TERIMA KASIH!”

0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop