• +31 (0)186 60 28 53
  • Papoea

Onderwijs voor iedereen

24000 Needed Donation

Veel studenten komen uit een gezin met zeer beperkte financiële middelen. Het valt daarom niet mee om elk jaar weer het schoolgeld bij elkaar te krijgen. Vaak leidt dit tot studievertraging of zelfs tot uitval. Niet vanwege slechte cijfers of gebrek aan motivatie, maar gewoon omdat het geld er niet is om te studeren. Dit project maakt het mogelijk om door middel van een beurzenprogramma studenten uit arme gezinnen te kunnen laten studeren zonder dat ze zich zorgen hoeven te maken over de betaling van het schoolgeld. Daarbij geldt wel het principe ‘voor wat hoort wat’. Dat betekent dat studenten in ruil voor een studiebeurs vrijwilligerswerk doen dat zich richt op onderwijs en/of kinderen. En worden er bepaalde eisen gesteld aan studievoortgang en motivatie. Zodat iedereen er uiteindelijk beter van wordt.

Op dit moment betaalt Karunia het volledige schoolgeld van 5 studenten die anders geen kans zouden hebben op goed onderwijs. Helpt u mee meer studenten een kans op goed onderwijs te bieden? 

Hier vormen we het karakter van studenten, zodat ze het straks als leerkracht in de dorpen volhouden, ook al krijgen ze geen salaris en is er weinig te eten.
(Onni Tabuni, oud-student en directeur hogeschool)

0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop