Betekenis van de regenboog

Zware wolken pakken zich samen boven de campus van STKIP. Een flinke bui is in aantocht. Tijd om een plek te zoeken en te schuilen. Een grote regenboog spant haar boog over de gebouwen van de hogeschool.

Het is een bijna dagelijks terugkerend patroon. Na een zonnige dag betrekt in de middag de lucht en valt er een tropische stortbui. Het is best symbolisch eigenlijk. De Corona-pandemie, de afsluiting van internet op het eiland, politieke onrust: het zijn donkere wolken die zich boven Papoea samenpakken. En dan gaat het nog niet eens over allerlei structurele problemen die goed onderwijs heel moeilijk maken. Je zou de moed te verliezen.

Maar deze uitdagingen bieden ook kansen. Net zoals een zware regenbui de gewassen doet groeien en mensen van water voorziet, zo zien we ook groei bij docenten en studenten. Juist dankzij tegenslagen. Een flinke bui op z’n tijd is heel welkom.

Dankzij de naderende regen worden we herinnerd aan de betekenis van de regenboog: het teken van Gods trouw. Juist te midden van alle uitdagingen waar onze hogeschool mee te maken heeft, zien we die trouw terug. Als teken in de lucht, maar ook in de voortgang van het werk. Zoals de voorzitter van het bestuur van de hogeschool ooit zei: “Elke dag van het jaar een regenboog boven Wamena. Deze vallei is vol van Gods trouw”.

0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop