Bakkers klaar, bakken maar

Enkele keren per jaar organiseren we een bakactie. Een goede gewoonte, in Kapelle gestart voor de familie van der Wilt die toen nog in Indonesië woonden. Nu al de tweede keer voor Karunia met een aantal vaste producten.

We overlegden eerst (meestal gaat dat tegenwoordig via Teams) om af te stemmen welke producten we wilden verkopen: Indonesische cakemix, Love Soup, 10 Indonesische bumbu’s (kruiden) voor Soto Ayam en Opor Ayam. We naaiden deze, inclusief rijst, in originele Indonesische rijstzakken. We kregen professionele ondersteuning van een echte Zeeuwse bakker, Henri de Koning van Bakroyaal. Hij zorgde ook voor paasbroden en chocolade eierschalen. We kregen 110 bestellingen, meer dan we in voorraad hadden!

Op de oprit van Piet en Dina’s huis zou weer een tent komen. Dat was de vorige keer ook een gezellige ervaring. Zaterdagmiddag 27 maart konden de bestellingen worden opgehaald. Maar corona kwam de familie binnengeslopen. In allerijl werden berichten verstuurd. Het moest een week worden opgeschoven. Uiteindelijk besloten we, met hulp van anderen, de bestellingen maar gewoon rond te brengen. De tent hebben we alsnog opgezet en zo werd het toch nog een fijne dag.

Ontzettend leuk om dit samen voor te bereiden en mensen enthousiast te maken. De inspanningen werden ruimschoots beloond door de spontane reacties en een opbrengst van €1245,29. Geweldig! Als vrijwilligers hebben we nu al weer zin in de volgende keer.

Wil je ook Karunia’s projecten in Papoea steunen?

0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop